O noua partie in Muntii Sebesului din aceasta iarna si alte 17 partii proiectate
Modernizarea DN 67 C, numit "Transalpina", care traversează Munţii Şureanu, Munţii Lotrului şi Munţii Parâng va contribui substanţial la revigorarea turismului de pe Valea Sebeşului, o zonă cu potenţial deosebit din acest punct de vedere.

Consiliul Judeţean Alba intenţionează să dezvolte o staţiune turistică la standarde europene, cu 7 pârtii de schi şi toate dotările necesare, într-o zonă cu condiţii naturale deosebite, la Poarta Raiului. Directorul Dan Popescu din cadrul CJ Alba a precizat că valoarea estimată a investiţiei se ridică la 34 de milioane de euro, bani care vor fi obţinuţi fie prin fonduri europene, fie prin investiţii private. Domeniul va dispune de telegondolă şi telescaune, precum şi de o bază Salvamont.

Un investitor privat a început deja amenajarea unei pârtii şi a unei instalaţii de teleschi la baza Vârfului Şureanu din Munţii Sebeşului, la aproximativ 1,5-2 kilometri de Cabana Şureanu. Aceasta este practic prima pârtie ce va funcţiona într-o zonă ce se aşteaptă să explodeze în viitorii ani din punctul de vedere al interesului turistic. Pârtia este situată nu departe (la aproximativ 2 km) de Poarta Raiului, o viitoare staţiune aflată deocamdată doar la stadiul de proiect.

A fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (dezvoltarea infrastructurii de transport) şi un proiect ce vizează reabilitarea drumului judeţean 704, în lungime de circa 15 kilometri, care face legătura între Barajul Oaşa, Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului, zonă în care un investitor privat vrea să amenajeze şi să dezvolte un alt domeniu schiabil, în suprafaţă totală de 20.000 de metri pătraţi, cu 10 pârtii pe o lungime totală de 11,8 kilometri. Urcarea la acestea se va face prin intermediul a patru instalaţii pe cablu, pârtiile urmând a avea dificultate medie şi uşoară, cu lungimi cuprinse între 650 de metri şi 2.000 de metri. Valoarea investiţiei este de circa două milioane de euro şi se estimează că va fi finalizată în cel mult un an.
1 Response
  1. Anonim Says:

    mda... tipic romaneste!
    oare se putea posta si o poza reala din zona??
    imaginea este din Parang, domnilor!
    mai precis, zona de sub sosirea de la telescaun


  • Persoane interesate