A nins! Cum procedam?


A nins în România! Mai mult in nord-vest, dar nu numai. Cavnic, Arieşeni, Bâlea, Parâng, Straja au mai mult zăpadă, dar a nins şi la Braşov.

Ninsoarea din octombrie nu vine în fiecare an, dar se întâmplă destul de des. Dacă ai ceva experienţă în ale snowboardului şi te mişti repede poţi să dai ceva coborâri.

Zăpada de octombrie ţine în mod normal doar vreo 2 zile aşa că avantajaţi sunt cei care locuiesc aproape de staţiuni şi eventual au ceea ce se cheamă "placă de pietre", adică o placă de sacrificiu pentru momentele în care te arde să te dai şi nu e destulă zăpadă.

Ştim cât de mult vrei la snowboard, aşa că sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii, pentru că riscul este mai mare atunci când nu e foarte multă zăpadă.

În România se întâmplă ca staţiunile nu îşi asume responsabilitatea pentru siguranţa ta nici în timpul sezonulu, aşa că trebuie să fii conştient că eşti pe cont propriu în afara sezonului. E foarte important să nu mergi singur. Şi pentru distracţie, dar cu atât mai mult dacă se întâmplă ceva e bine să ai prieteni cu tine! În caz de nevoie sună la 0-SALVAMONT adica 0725826668 dacă eşti pe munte sau la 112 dacă eşti în sau lângă oraş.

Ideal este sa mergi într-o zonă unde peste vară e iarbă. Oricum ai mare atenţie la pietre, crengi, buturugi, şanţuri şi alte obstacole de care nu te loveşti iarna, când e mai multă zăpadă. Sunt mulţi oameni care s-au accidentat din cauza asta! Poartă cască + protecţii de coloană şi fund.

Asta e! Cunoaşte-ţi limitele şi distrează-te cu prietenii. Învaţă trickuri noi şi fă-ţi noi prieteni.

Până una alta vezi cum ninge la Cavnic!


  • Persoane interesate