Fischer e acum 100% pe energie regenerabila
Fischer Sports Group a început încă din 2001 să îşi genereze energia pentru fabrica lor din Ried (Austria) într-o centrală care funcţioneză pe biomasă. Acum şi producţia de schiuri de la Mukachevo (Ucraina) a fost trecută pe energie regenerabilă, ceea ce face din Fischer primul şi deocamdată singurul producator de schiuri din lume care dă atâta importanţă aspectului ecologic.

Fischer e implicat de mulţi ani în obţinerea energiei din surse regenerabile. Ultima lor investiţie constă în dublarea cantităţii de energie obţinută din biomasă pentru fabrica de schiuri din Ucraina. Centrala termică pe biomasă tocmai a intrat în funcţiune, chiar înainte de începerea iernii şi deschiderea sezonului de schi. Ea produce 5,5 MW şi la constructia ei au fost folosite cele mai avansate tehnologii şi sisteme de filtrare, reprezentând o contribuţie majoră din partea Fischer în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor asumate de ţările care au aderat la protocolul de la Kyoto. (E interesant să vezi şi cine nu a aderat!)

Fabrica din Ucraina are 950 de angajaţi şi produce în jur de 700.000 de perechi de schiuri (alpin şi fond) pentru piaţa globală.

Fischer se clasează astăzi printre companiile high-tech din industria schiului. Mulţi sportivi de vârf se bazează pe echipamentul galben al celor de la Fischer şi anii de experienţă înglobaţi în produsele lor. Din 1976 până azi aproape jumătate dintre medaliile olimpice de la probele de schi alpin şi schi fond au fost câştigate pe schiuri Fischer. Susţinută de retehnologizarea implementată cu succes, compania are o structura financiară solidă şi priveşte viitorul cu mare optimism.

Ceea ce nu poate decât sa ne bucure. Aşteptam şi alte iniţiative care sa reducă emisiile de CO2.

Iar pentru cine nu a prins idea, folosirea energiei produse prin arderea combustibililor fosili este una dintre cauzele principale ale încălzirii globale. Iar despre asta vom mai vorbi în curând :)

  • Persoane interesate